Almachtig of voorkeur?

Grappig? Of toch niet zo grappig?
3 november, 2016
Het eerste krantenartikel
20 november, 2016
Volg en like mij
EMAIL
FACEBOOK
PINTEREST
Instagram

Een paar dagen geleden kreeg ik een kaartje met een felicitatie omdat mijn boek is uitgegeven. “Ik hoop dat je er tegen kunt, maar het is een kaartje met een knipoog” werd er bij gezegd. Natuurlijk kan ik daar tegen, ik vond het juist een heel leuk kaartje, die mij deed nadenken over hetgeen er op stond: God ziet alles, maar de buren nog meer. 

Vreemd genoeg zijn de mensen die geloven dat God alles ziet en Almachtig is, van mening zijn dat God hen nodig heeft om een ander te vertellen hoe men leven moet. Zij zijn er van overtuigd dat zij als geloofsmanager God moeten assisteren om hun geloofservaringen en ideeën te prediken en over te brengen. Erg tegenstrijdig als je bedenkt dat zij er ook van overtuigd zijn dat God Almachtig is en Hij bij machte is om ieder te bereiken die zoekende is. Het zou natuurlijk mogelijk kunnen zijn dat zij de opdracht van God gekregen hebben om het goede nieuws van Gods bestaan en het koninkrijk rond te bazuinen, maar waarom wordt er dan over de gehele wereld verschillend over geloof gedacht en zijn er tal van geloven en kerken die allemaal op hun eigen manier het geloof interpreteren? “Ja” zeggen ze dan, “het maakt niet uit hoe je het geloof beleeft, we aanbidden allemaal dezelfde God”. Raar dat men zegt dat God een God van liefde is, terwijl hij zijn managers met verschillende boodschappen de wereld in stuurt. Dat Hij dan toestaat dat er door het geloof oorlogen ontstaan en dat hij de één wel een goed leven geeft en de ander niet. Misschien kikt God wel op de verwarring die Hij veroorzaakt en er juist voor zorgt dat iedereen met elkaar op de vuist gaat.

Misschien hadden mijn ouders toch gelijk met de opmerking: God heeft de mensheid losgelaten en heeft er geen bemoeienis meer mee. Maar ja, ook zij hadden de arrogantie het bij het rechte eind te hebben. Ik wil er niet eens meer over nadenken.

Mensen! Geloof in jezelf!

 

Volg en like mij
EMAIL
FACEBOOK
PINTEREST
Instagram

Comments are closed.